Na stronie używamy cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich wykorzystywanie.
Kulinaria » Zdrowa Żywność » Paprykarz wegetariański – przepis , Jak zrobić paprykarz wegetariański

Jak zrobić paprykarz wegetariański?

Pełnowartościowy i odżywczy paprykarz warzywny doskonale smakuje w połączeniu ze świeżym chlebem razowym.

Wykonanie:

 

Będzie potrzebne:

1/2 szklanki ryżu,
paprykarz Fot. sxc.hu

3 cebule,
5 pieczarek lub boczniaków,
słoik przecieru pomidorowego – 200 g,
marchewka,
łyżka zmielonego siemienia lnianego,
2 ząbki czosnku,
pieprz, sól,
papryka,
przyprawa warzywna,
sos sojowy,
sos chili.
  • 1 Cebulę i pieczarki drobno posiekaj.
  • 2 Czosnek przeciśnij przez praskę, marchewkę zetrzyj na tarce.
  • 3 Całość duś na rozgrzanej oliwie przez 10 do 15 minut.
  • 4 Ryż ugotuj tak, by był miękki, a odsączony wrzuć na patelnię z warzywami i wymieszaj.
  • 5 Dodaj słoiczek przecieru, łyżkę siemienia lnianego oraz przyprawy.

Jak zrobić surówkę z czerwonej kapusty?
Przepis na sałatkę owocową z kremem pomarańczowym
Jak zrobić bułeczki orkiszowe?
Kwaśne?! Jak zrobić surówkę z kiszonej kapusty
Kuchnia indyjska - jak zrobić samosę?
Kebab dla wegetarian - sprawdź, jak zrobić kebeb bez mięsa!
0
oceń poradę:

Redakcja serwisu spec.pl zastrzega, iż publikowane porady mają jedynie charakter informacyjny. W szczególności dotyczy to porad prawnych, podatkowych i innych, których udzielanie regulują osobne przepisy. Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za skutki wynikłe z zastosowania się do opublikowanych treści.