Na stronie używamy cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich wykorzystywanie.
Kulinaria » Potrawy » Przepis na pieczonego pstrąga przepis, Pstrąg "Ohrid manner"

Pstrąg faszerowany papryką i ryżem – przepis

Faszerowany pstrąg smakuje wyśmienicie. aby się o tym przekonać, wystarczy wypróbować przepis na pstrąga "Ohrid manner" - faszerowanego papryką i ryżem.

Do wykonania przepisu na pstrąga faszerowanego papryką i ryżem potrzebujesz:

Będzie potrzebne:

1 kg pstrąga,
3 cebule (posiekane)
2 łyżki mąki,
3 papryki (dowolny kolor),
150 g ryżu,
2 cytryny,
1 pęczek pietruszki (natka),
sól,
pieprz,
olej
  • 1 W ramach przygotowań gotujemy i studzimy ryż. Na rozgrzany olej wrzucamy posiekaną cebulę i pokrojone papryki.
  • 2 Kiedy te ostatnie zmiękną na patelnię dorzucamy ryż, natkę pietruszki a również sok z cytryny, który doskonale komponuje się z rybami i doprawiamy pieprzem. Całość mieszamy.
  • 3 Teraz zabieramy się za pstrągi, które nadziewamy farszem paprykowo-ryżowym i spinamy wykałaczkami. Gotowe faszerowane ryby panierujemy w mące.
  • 4 Przekładamy je do naczynia żaroodpornego, które wysmarowaliśmy oliwą i pieczemy przez 20 minut.

Placki z gotowanych ziemniaków – przepis
Chleb polski – przepis
Grzanka na jajku – przepis
Carpaccio z cukinii – przepis
Frittara ze szparagami – przepis
Zapiekanka ziemniaczana – przepis
0
oceń poradę:

Redakcja serwisu spec.pl zastrzega, iż publikowane porady mają jedynie charakter informacyjny. W szczególności dotyczy to porad prawnych, podatkowych i innych, których udzielanie regulują osobne przepisy. Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za skutki wynikłe z zastosowania się do opublikowanych treści.