Na stronie używamy cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich wykorzystywanie.
Kulinaria » Potrawy » Kotlety z pieczarek przepis ,

Kotlety z pieczarek – przepis

Informacje o poradzie

Kotlety z pieczarek to doskonały pomysł na rodzinny obiad. Robi się je szybko, mają ciekawy smak. Zapraszamy do wypróbowania przepisu.

Aby zrobić kotlety z pieczarek potrzebujesz:

Będzie potrzebne:

40 dag pieczarek
2 cebule
łyżka masła lub margaryny
jedna czerstwa bułka
3 jajka
bułka tarta
sól
pieprz
oliwa do smażenia
  • 1 Pieczarki oczyścić, umyć, bardzo drobno posiekać lub zmiksować w blenderze (uważaj, żeby nie zrobić papki).
  • 2 Cebule drobno posiekać, lub zmiksować w blenderze wraz z pieczarkami.
  • 3 Posiekaną cebulę i pieczarki podsmażyć na rozgrzanej oliwie, następnie ostudzić.
  • 4 Do grzybów dodać namoczoną i odciśniętą bułkę i dwa jajka, dopraw do smaku i wymieszaj rękoma.
  • 5 Pozostałe jajko rozbij dodaj przyprawy i roztrzep.
  • 6 Z uzyskanej masy grzybowej formuj kotleciki, kolejno maczaj je w jajku oraz obtaczaj w bułce tartej.
  • 7 Smaż na rozgrzanej oliwie na dość silnym ogniu.
  • 8 Po usmażeniu wszystkich kotletów, do patelni dodaj kilka łyżek wody i zostaw pod przykryciem.

kotlety z pieczarek pomysłFot. Sylwia Załuńska


Chleb z ziemniakami – przepis
Fondue – przepis
Tarta z pieczarkami – przepis
Leczo bez mięsa – przepis
Szczupak pieczony – przepis
Łosoś pieczony w cieście – przepis
5
oceń poradę:

Redakcja serwisu spec.pl zastrzega, iż publikowane porady mają jedynie charakter informacyjny. W szczególności dotyczy to porad prawnych, podatkowych i innych, których udzielanie regulują osobne przepisy. Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za skutki wynikłe z zastosowania się do opublikowanych treści.