Na stronie używamy cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich wykorzystywanie.
Kulinaria » Potrawy » Knysza przepis ,

Knysza – przepis

Knysza jest mało popularnym daniem w Polsce, jedynym miejscem w którym można ją kupić na każdym rogu jest Wrocław. Knysza jest daniem „bułkowym” z dodatkiem warzyw, mięsa, oraz specjalnego sosu.

Aby zrobić knyszę przygotuj:

Będzie potrzebne:

2 opakowania bułek do Knyszy
4 pomidory
2 ogórki
3 ogórki konserwowe
papryka czerwona
kukurydza z puszki
sałata
2 cebule
czerwona cebula
4 łyżki prażonej cebulki

 

Warzywa starannie pokrój. Składniki do sosu wymieszaj ze sobą. Bułkę do knyszy nasmaruj sosem, następnie włóż do niej wszystkie warzywa i polej je obficie sosem.

Knysze je się przy pomocy widelca. Do knyszy pasuje lekko ostry sos.

Będzie potrzebne:

5 łyżek majonezu
5 łyżek śmietany
łyżeczka musztardy (niekoniecznie)
sól
pieprz
czosnek granulowany
koperek (niekoniecznie)

 

Podobne porady:


5
oceń poradę:

Redakcja serwisu spec.pl zastrzega, iż publikowane porady mają jedynie charakter informacyjny. W szczególności dotyczy to porad prawnych, podatkowych i innych, których udzielanie regulują osobne przepisy. Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za skutki wynikłe z zastosowania się do opublikowanych treści.